dijous, 12 d’octubre del 2017

Sortida AMPA del mes d'octubre

Comencem les sortides mensuals d'aquest any amb una visita a la població d'Os de Balaguer.

Podrem fer una visita a la Cova dels Vilars, a la que accedirem després d'una petita caminada i tot seguit al castell medieval d'Os de Balaguer.

Us deixem una petita ressenya dels dos llocs a visitar.

Cova dels Vilars

En una balma situada al barranc dels Vilars, a l’oest del poble d’Os de Balaguer, hi descobrireu una joia de l'art rupestre de la conca del Mediterrani. La cova dels Vilars, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, les seves parets conserven fins a 28 pintures rupestres, entre restes de l’edat de bronze.

Resultat d'imatges de cova vilars os de balaguer  Resultat d'imatges de cova vilars os de balaguer Resultat d'imatges de cova vilars os de balaguer Resultat d'imatges de cova vilars os de balaguer


Castell medieval d'Os de Balaguer

El Castell “Malignum Castrum” d’origen àrab i fortificat l’any 1035, s’alça a la part alta del turó d’Os de Balaguer.

A l’antiguitat, formava part d’una línia defensiva constituïda per nombrosos castells com el d’Albesa, Almenar o Corbins.

La seva història abasta una sèrie d’importants successos entre els quals destaquen el paper lliurat a les batalles entre els Comtes d’Urgell i els de Cabrera o l’entrega del Castell per part de Ferran I d’Antequera al Cavaller Joan Vivot el 1415.

El museu fou restaurat en temps dels Siscar com a casal fortificat. Tot i això, la part més antiga del castell d’Os de Balaguer correspon a una torre gairebé cilíndrica, que podria datar del segle XII.
Resultat d'imatges de castell os de balaguer Resultat d'imatges de castell os de balaguer Resultat d'imatges de castell os de balaguer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada